V dubnu navštívila Vysočinu ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

Evropské dotace a jejich čerpání. To byla hlavní témata dalšího Kulatého stolu Vysočiny. Pozvání přijala ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová. Včerpání evropských dotací máme kvůli minulým vládám velký skluz. Hrozí proto, že Česko nevyužije z balíku evropských fondů pro období let 2007-2013 až 60 miliard korun. Naším cílem je částku nevyužitých dotací snížit, a to až na 20 miliard, řekla ministryně pro místní rozvoj během debaty na Vysočině.

Celý článek...

Prvním hostem tohoto roku byl guvernér ČNB Miroslav Singer

Peníze a také intervence ČNB byly hlavními tématy dalšího Kulatého stolu Vysočiny. Hostem byl tentokrát guvernér české národní banky Miroslav Singer, který přijal pozvání organizátorů diskusního večera. Debata se tentokrát ale netočila jen kolem nedávného rozhodnutí ČNB, ale také kolem případného přijetí eura a virtuálních měn jakými je například BITCOIN. Miroslav Singer v Jihlavě opakovaně obhajoval krok centrální banky. Udělali jsme dobře, hodnotil guvernér Singer čtvrt roku od zahájení devizových intervencí na oslabení koruny.

Celý článek...

Kulaté stoly Vysočiny navštívil premiér Rusnok

Devátým hostem diskusního formátu Kulaté stoly Vysočiny byl premiér v demisi Jiří Rusnok. Na setkání s ním přišla do jihlavského sálu Hotelu Gustav Mahler téměř padesátka podnikatelů a zástupců organizací a institucí z Vysočiny. O zájmu publika o prestižního hosta kulatého stolu svědčilo i množství otázek, které návštěvníci pokládali nepřetržitě více než dvě hodiny. Kromě celostátních témat a aktuální ekonomické situace přišla řeč i n otázky trápící Vysočinu. Jednou z nich byla budoucnost Jaderné elektrárny Dukovany. Jak uvedl premiér Rusnok, on osobně je jednoznačně pro budoucí fungování elektrárny na Vysočině. UVNITŘ ČLÁNKU VIDEO Z ÚVODNÍ ČÁSTI SETKÁNÍ.

Celý článek...

Nově zvolení poslanci představili u kulatého stolu své záměry

Celkem šest z jedenácti nově zvolených poslanců za Vysočinu se sešlo u Kulatého stolu Vysočiny. Nový diskusní formát s významnými osobnostmi a lídry na Vysočině pořádá společnost AUTHORIA pod záštitou hejtmana kraje. Během dvouhodinové debaty nový zástupci v parlamentu představili svoje záměry v poslanecké sněmovně. Po celou dobu diskuse pak odpovídali na dotazy hostů a tentokrát i zástupců médií. Kulatého stolu se bohužel nezúčastnil nikdo z nově zvolených poslanců za ANO, ODS a KDU-ČSL.

Celý článek...